Sunday, September 9, 2012

2013 Sebze Köftesi Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.




































Sebze Köftesi



MALZEMELER

2 adet havuç

1 adet kereviz

4-5 çiçek karnabahar

Yeteri kadar tuz, karabiber

1 yemek kasigi margarin

1,5 yemek kasigi un

2 su bardagi et suyu

1 bardak galeta unu

2 adet yumurta

1,5 su bardagi sivi yag (kizartmak için)

YAPILIŞI

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarini soyun, yikayin. Az suyla

yumusayincaya kadar haslayip suyunu süzün. Diger tarafta yagla unu

kavurun. Üzerine soguk et suyunu ekleyip karistirma teliyle karistirarak

muhallebi kivaminda pisirin. Içerisine tuz ve karabiber ilave edin. Haslanmis

sebzeleri ezip hazirlanan unlu sosla karistirin. Soguyunca köfte sekli verin.

Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayin. lsitilmis yagda alti üstü

pembelesinceye kadar kizartin. Servis tabagina alarak servöefse sunun.

No comments:

Post a Comment