Thursday, August 9, 2012

İntarsia – Renkli Örgü Tekniğinde İpliğin Kullanımı şemalı anlatım Nasıl örülür yapılışı örgü modelleri motifleri anlatımlı örgü örnekleri

Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //
Örgü Teknikleri - Motifler //
İntarsia – Renkli Örgü Tekniğinde İpliğin Kullanımı





İplikleri birlikte bükme


Sırada ihtiyacınız olan tüm renkleri ekledikten sonra, dönüş sırasında, renk parçalarını birleştirmek için iplikler birlikte bükülmelidir. Renk değiştirirken, her zaman eski ipliğin altından yeni rengi alın. Bu özellikle, iki renk aynı yerde, iki veya daha fazla sırada değiştiğinde önemlidir İşin arkasında bir ilmek sırası oluşur; bunlar örgünün ön yüzünden görünmemelidir Büktükten sonra ilk ilmek için iplikleri sıkıca çekin.


ipliği Yürütme


Bazen, yeni bir renge, bir önceki sırada onu kullandığınız yerden birkaç ilmek evvel başlamanız gerekir. Bir sonraki ilmeği yeni renk ile çalışın; önceki gibi yeni renk ipliği eski iplikle birlikte bükün; ipliği işin arkasında çok sıkı çekmeyin, doğru ölçüyü elde etmek için ilmekleri dağıtın. Bu, işin arkasında uzanan yeni renkte bir ilmek oluşmasına neden olur Sadece birkaç ilmek ise problem olmaz. Birkaç ilmekten fazla ise ve uzun bir ilmek varsa, bu ilmeği örgüye tutturmanız gerekir yoksa giyilirken takılır Eğer yedi ilmekten fazla ise, ipliği kesmek ve yeni yerde tekrar iplik eklemek en iyisidir.


Düz örgü sırasında iplikleri birlikte bükme
Sağ elinizdeki şişin ucunu, bir sonraki ilmeğin içine batın, eski rengi sola çekin, yeni renk ipliği alın ve eski rengin arkasından yukan alın. Bir sonraki ilmeği düz örün.  İki iplik birlikte bükülür
Ters örgü sırasında iplikleri birlikte bükme
Sağ elinizdeki şişin ucunu bir sonraki ilmeğin içine batın, eski rengi sola çekin, yeni renk ipliği alın ve eski rengin arkasından yukan alın. Bir sonraki ilmeği ters örün. İki iplik birlikte bükülür.


Düz örgü sırasında
1 Yeni renk ile iki ilmeği düz örün. Sağ elinizdeki şişin ucunu bir sonraki ilmeğin içine batın, sonra uzun ilmeği çekip alın.
2 Düz örer gibi ipliği etrafına sann, sonra şişin uzun ilmeğini çekin, ilmeği düz örün. ilmek işin ön yüzünde görünmeden tutturulacaktır
Ters örgü sırasında
1 Yeni renkte iki ilmeği ters örün. Sağ elinizdeki şişin ucunu bir sonraki ilmeğin, içine batın, sonra uzun ilmeği çekip alın.
2 Ters örer gibi ipliği etrafına sann, sonra şişin uzun ilmeğini çekin, ilmeği ters örün. ilmek işin ön yüzünde görünmeden tutturulacaktır.

örgü sırasında iplikleri birlikte bükme şemalı anlatım
Bobinlerin kullanımı
İntarsia şemasında her bir renk alanı ayrı uzunlukta iplik gerektirir Bu basit bloklardan oluşan motif, intarsia metodunu kullanarak her bir bloğun ortadaki karesini çalışmak için gereken üç bobini göstermektedir Her bobin sırayla alınır ve kullanıldıktan sonra diğer ipliklere dolanmasını önlemek için kısa bir iplik ucu ile aşağı bırakılır
Ortadaki kare tamamlandığında, parçayı bitirmek için sadece bir bobin kullanılır ve diğer iki iplik kesilir ve uçları düzgünce dikilir.

bobinlerin kullanımı

Bobinlerin kullanımı şemalı anlatım


İntarsia – Renkli Örgü Tekniğinde İpliğin Kullanımı örgü teknikleri şemalı anlatım

No comments:

Post a Comment