Tuesday, August 7, 2012

İncirli ve Karamelli Kek Tarifi


İncirli ve Karamelli Kek Tarifi




ncirli ve Karamelli Kek Tarifi


Keki için:


2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 adet kabartma tozu


Muhallebisi için:


4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı


Tabanı için:


400 gr. kuru incir
1,5 çay bardağı fındık


Karamelli şerbet için:


1.5 çay bardağı şeker
1.5 su bardağı su


 


Öncelikle Cahide Hanım’ın internet sitesinden keşfettiğim bu tarifi denemekle, Cahide ablamın büyük tavsiyesine uyarak hislerimde yanılmadığımı söylemek isterim. Gerçekten birazcık zahmetli olsa da, müthiş bir tarif.. Tarifin sahibi Cahide Hanım’a çok teşekkür ediyorum. (Ben biraz değiştirerek uyguladım tarifi, Cahide ablamın affına…)


Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir. Çırpılır. Un eklenir. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Ve yağlanmış unlanmış tepsiye dökülür. 180 derece fırında pişirilir. Kek pişerken şeker tencerede kısık ateşte eritilir. Eriyince (rengi fazla değişmesin) 1,5 su bardağı soğuk su üzerine dökülür. Eriyen şeker su ile karışınca donacaktır, fakat merak etmeyin kaynadıkça eriyecek güzel bir şerbet olacaktır.
Şerbet kaynadıktan sonra altı kapatılır. Diğer taraftan incirler minik minik doğranır, ve sıcak şerbetin içine atılır. 1-2 dakika kaldıktan sonra kevgirle süzerek bir kaseye alınır. Fındıklar rondodan geçirilir. Ve incirler ile harmanlanır.
Fırından çıkan kek, ilk sıcaklığı geçince başka bir tepsiye alınır. Tepsi güzelce yıkanıp kurulanır ve hafif yağlanır. Yağlanan tepsiye incirli fındıklı karışım dökülerek tepsinin her yerine eşit miktarda dağıtılır.
Muhallebi için tereyağı dışındaki malzemeler karıştırılarak pişirilir, kaynayınca altı kapatılır. Tereyağı eklenerek mikserler çırpılır. Daha sonra sıcak haldeki muhallebi tepsideki incirlerin üzerine dökülür ve düzeltilir. Başka bir tepside duran kek alınarak bu muhallebinin üzerine koyulur. Hafifçe bastırarak yerleştirin. Daha sonra bir kürdanla kekin her tarafını delin. (şerbeti iyi çekmesi için) Ve şerbeti üzerine eşit miktarda dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
En son olarak buzdolabında soğuyan keki ters çevirin ve o mükemmel görüntüyle buluşun..


..::Afiyet Olsun::..

No comments:

Post a Comment